Amanda Bergman

https://youtube.com/watch?v=zUg7-svzlEM%3Ffeature%3Doembed%22+frameborder%3D%220%22+allow%3D%22autoplay%3B+encrypted-media%22+allowfullscreen%3E%3C

Hennes debutalbum kom tidigare år, och det är en debut från en rutinerad artist som bidat sin tid. Hennes första låtar går att spåra till Myspace, artistnamnet Hajen och år 2008. Sedan ytterligare spridda låtsläpp via sina alias Idiot Wind och Jaw Lesson, till sångerska i supergruppen Amason. Amason som hyllats och Grammis-prisats och inte minst förknippats med sina oförglömliga livespelningar. Som ni förstår: det var inte vilken debut som helst när Amanda Bergmans första fullängdare i eget namn landade.

Efter släppet av Docks har hon turnérat runtom i Skandinavien och även hunnit med två Europa-turnéer, och släppet av EP:n Flickering Lights. I vår åker Amanda Bergman ut på turné i Sverige igen, och när hon kommer till Umeå Open får vi dessutom höra helt nytt material.

Oavsett sammanhang eller artistnamn går det inte att ta fel på Amanda Bergmans karaktäristiska sång. Hennes röst kännetecknas av lugn, styrka och integritet, samtidigt som hon kan uttrycka den mest vemodiga bräcklighet. Som frontfigur i Amason har vi redan upplevt hennes självklara scenperson på tidigare års Umeå Open. Nu kommer hon till festivalen i eget namn.

E-mail: info@umeaopen.se
Press: press@umeaopen.se
Besök: Kungsgatan 89, 903 30 Umeå

Umeå Open presenteras av Umeå Kulturförening Humlan, en ideell kulturorganisation.