Ametist Azordegan möter Cleo

Embed HTML not available.

Vägen fram – vilka är drivkrafterna bakom framgång och utveckling? Består de verkligen bara av gott självförtroende, framtidstro och styrka – eller kan motsatserna också vara drivande när en konstnär eller artist tar sig framåt och skapar något. I ett samtal mellan artisten Cleo och musikjournalisten Ametist Azordegan djupdyker vi i de mekanismer som skapar framstegen och verken. Hur hanterar man självtvivel och rädsla som vi alla har? kan man använda de som den starkaste motorn i utveckling. Hur gör man det?

 

Ametist Azordegan är musikjournalist och har jobbat för bland annat SVT, SR, TV4 och DI Weekend. Hon har i flera reportage och föreläsningar tittat närmare på hiphop, dess historia, nutid och politiska kraft. Ametist är aktuell med en kommande bok om svensk hiphopmusik samt en kommande utställning kring samma tema på Scenkonstmuseet.

 

Nathalie “Cleo” Missaoui, svenska rappens mamma och drottning av Mästerbotten. Hon har prisats som bästa liveartist, spelat för utsålda hus över hela sverige och gjort musik med de flesta inom svensk hiphop. Medgrundare till Random Bastards och det feministiska kollektivet Femtastic. Med sitt engagemang har hon varit en viktig röst i samhället bland annat genom Fatta-kampanjen mot sexuellt våld.

E-mail: info@umeaopen.se
Press: press@umeaopen.se
Besök: Kungsgatan 89, 903 30 Umeå

Umeå Open presenteras av Umeå Kulturförening Humlan, en ideell kulturorganisation.