Avantgardet

https://youtube.com/watch?v=6XOygoyvNfI%3Ffeature%3Doembed%22+frameborder%3D%220%22+allow%3D%22autoplay%3B+encrypted-media%22+allowfullscreen%3E%3C

Skevt, hyllat och äkta. Sveriges stökigaste och mest angelägna rockmusik har Avantgardet som avsändare. Med nytt material i bagaget gör de ett nedslag under Umeå Open.

Nybro-duon Avantgardet är tillbaka. Första smakprovet från deras come back är skitiga singeln Fårskinnstearaway, som liksom kommande albumet På Östkusten Intet Nytt är producerad av Jocke Åhlund. Avantgardets musik kännetecknas av vibrerande socialrealism som träffar som ett slag i magen. Omöjlig att värja sig mot. Sanningsenligt och kompromisslöst har de skildrat missbruk, svek och självsmordstankar.

Debutalbumet För många dyra skor och döda ögon möttes av idel hyllningar. Albumet utsågs till 2016 års bästa album av Gaffa, som också kallade plattan för “Musik som behövs”. P3:s Germund Stenhag menar att de “Vänder blad i rockhistorien”, och Aftonbladet tycker att detta är “livemusik på riktigt”. De har samlat på sig idel höga betyg och fina omdömen, och vi anar att recensionen efter den kommande Umeå Open-spelningen inte blir något undantag.

E-mail: info@umeaopen.se
Press: press@umeaopen.se
Besök: Kungsgatan 89, 903 30 Umeå

Umeå Open presenteras av Umeå Kulturförening Humlan, en ideell kulturorganisation.