LASH

DISKOTEKET / Fredag / 22.45

Sabina och Anfa Lashari är systrarna som med synkroniserat rapflow dekonstruerar hiphop-genren för att skapa sin egen plats. Som duon LASH hittar de sin konstnärliga röst i ett hiphopklimat som tills för bara några år sedan förnekade det som var icke-norm, icke-man, icke-straight. Uppväxten präglades av drogmissbruk, kriminalitet, hemlöshet och en upprorisk familj på randen till kollaps. Men samtidigt fick de uppleva systerskapets oändliga styrka.

2015 upptäcktes systrarna av Silvana Imam i tävlingen ”Nästa nivå”. De reste till Paris och spelade in debutsingeln ”Två fingrar”, hittade sitt kreativa flow i en studio i Malmö och skrev en nästintill fullständig EP på en natt. Texterna brann i huvudet.

LASH musik är en stridsförklaring. Inte bara mot invanda könsnormer, utan mot hela den heterosexuella spelplanen och samhället som sådant. De fuckar hela gamet med två fingrar. Men trots hettan, insprängd i ett genreöverskridande beatuniversum av såväl afrobeat som gangstarap, förlorar texterna aldrig i solidaritet. LASH i Diskoteket kommer bli en upplevelse utöver det vanliga.