Little Jinder

https://youtube.com/watch?v=G3JITxsWJaI%3Ffeature%3Doembed%22+frameborder%3D%220%22+allow%3D%22autoplay%3B+encrypted-media%22+allowfullscreen%3E%3C
Hennes uttryck och språkbruk liknar inte någon annans. Låttitlarna: Ligger med en ful. Random folk. Dö. Vem har cigg? Hångellåten. Om du inte redan hört låtarna så vill du det nu, bara av titlarna.
Little Jinder både ramar in en hel generation, och tar svensk pophistoria ett steg framåt. Andra albumet ”Allting suger” essade in toppbetyg från den ena recensenten efter den andra. Little Jinders position som superangelägenhet i hela popsverige befästes ytterligare. Sen dök hon upp i Så Mycket Bättre, och inledde säsongen med att förvandla Tommy Nilssons skämskuddiga ”Jag vill ha sex med dig” till det intressantaste på radio just nu.
Och vi har mer att vänta. Ny musik är på gång, som släpps till våren. Lagom till turné med Umeå Open-stopp.
När Little Jinder spelade på festivalen 2015, gick kön till spelstället ut på gatan och runt kvarteret. Den här gången spelar hon på en scen som bättre matchar det spelrum hon behöver, nämligen festivalens största: Idunteatern.
E-mail: info@umeaopen.se
Press: press@umeaopen.se
Besök: Kungsgatan 89, 903 30 Umeå

Umeå Open presenteras av Umeå Kulturförening Humlan, en ideell kulturorganisation.