Dagsprogram Umeå Open 2018!

Här är årets dagsprogram, och vilket dagsprogram sen!

 

 

Open MIND – Lördag 14 April i FIKA – Väven

Även i år är Open MIND späckat medaktuella ämnen och fantastiska människor som deltar.

13.00 Jämställdhet och representation på scen – Panelsamtal i samarrangemang med Riksteatern

Hur verkar kulturen för en bredare representation och jämställd scen?

14.00 Panelsamtal: DIY – Att verka utanför storstan
Hur kan man göra sin egen grej och överleva på det i norra Sverige? Med i panelsamtalet är:

Annika Norlin, även känd som Säkert! och Hello Saferide är en av Umeås främsta artister som präglat både Umeås och Sveriges kulturliv under en lång tid.

Dennis Lyxzén är ett av de största namnen inom Umeås punkscen. Nu aktiv i INVSN (som spelar på Umeå Open) och dessutom i Refused, med vilka han verkligen satt Umeå på kartan hos hardcorefans världen över.

Johan Airijoki är en artist som lever och verkar i Gällivare. Han är ett levande bevis på att det går att göra sin grej, även 90 mil från Stockholm.

Emma Swanström är en kulturaktivist från Umeå som drivit bland annat musikscenen Verket och har stor erfarenhet som artist och arrangör.

15:00 – Ida Östensson x Allt vi inte pratar om
“Allt vi inte pratar om öppnar upp för samtal om sex, skörhet, ego, flyktvägar och vänskap”

Ida Östensson är grundaren av Fatta, Make equal och en av författarna till boken Allt vi inte pratar om. Ida kommer till Open MIND för att prata om boken, kombineras bra med #Killbrunch innan!

 

#Killbrunch

Umeå Open + #Killmiddag = #Killbrunch!
Under lördagen är det Killbrunch på Orangeriet 12:00-14:00. Mattias Alkberg och Conny Nimmersjö (bob hund, KC BABY) är med och delar med sig av sina tankar kring manlighet. Dessutom kommer Ida Östensson från Make Equal att vara på plats. Alla killar borde komma! Mer information finns i event på Facebook.

 

DOC LOUNGE
Kom och dagsfesta med Doc Lounge på Gröna Älgen under Umeå Open! Det bjuds bland annat på fantastisk film i form av ‘Punk Voyage’ – en episk punkresa från Finland till Eurovision Song Contest.

Alla med Umeå Open band har specialpriser i baren!

15:30 Insläpp
16:00 Filmen ‘Punk Voyage’ börjar

Info om gäster, DJs och annat kommer snart! – Håll utkik på facebook.

— Punk Voyage —
I dokumentären Punk Voyage får vi följa Finlands mest populära punkbands sista äventyr under en bitvis taktlös men alltigenom ärlig och oförglömlig resa fylld av drama, skratt och tårar. Punk Voyage är en film om att vara sann mot sig själv, att våga ta svåra beslut och gå vidare i livet men också om allas lika värde och rätt att uttrycka sig.

“Den mest ärliga och genuina av dokumentärer.” – Huvudstadsbladet

Som ni ser är dagsprogrammet fullspäckat och det är öppet för alla, inget festivalband krävs!