Fatta Man och Ametist Azordegan & Cleo till dagsprogrammet

Ametist Azordegan möter Cleo

Vägen fram – vilka är drivkrafterna bakom framgång och utveckling? Består de verkligen bara av gott självförtroende, framtidstro och styrka – eller kan motsatserna också vara drivande när en konstnär eller artist tar sig framåt och skapar något. I ett samtal mellan artisten Cleo och musikjournalisten Ametist Azordegan djupdyker vi i de mekanismer som skapar framstegen och verken. Hur hanterar man självtvivel och rädsla som vi alla har? kan man använda de som den starkaste motorn i utveckling. Hur gör man det?

Ametist Azordegan är musikjournalist och har jobbat för bland annat SVT, SR, TV4 och DI Weekend. Hon har i flera reportage och föreläsningar tittat närmare på hiphop, dess historia, nutid och politiska kraft. Ametist är aktuell med en kommande bok om svensk hiphopmusik samt en kommande utställning kring samma tema på Scenkonstmuseet.

Nathalie “Cleo” Missaoui, svenska rappens mamma och drottning av Mästerbotten. Hon har prisats som bästa liveartist, spelat för utsålda hus över hela sverige och gjort musik med de flesta inom svensk hiphop. Medgrundare till Random Bastards och det feministiska kollektivet Femtastic. Med sitt engagemang har hon varit en viktig röst i samhället bland annat genom Fatta-kampanjen mot sexuellt våld.

 

Fatta Man – Arrangemang som opinonsbildning

Sprunget ur FATTA rörelsen startades 2014 projektet FATTA MAN, ett projekt vars målsättning är att  möjliggöra för pojkar och män att ta ansvar och vara del av den positiva förändringen för samtycke i praktik och lagstiftning och för en manlighet utan sexualiserat våld. Vid lanseringen av projektet släppte de låten “Det börjar med mig” med artisterna Adam Tensta, Erik Rapp, Zacke och Parham som var producerad av Nils Svennem Lundberg. Efter det genomfördes en turné i Sverige där man i ett klubbkoncept också vävde in panelsamtal och publiksamtal för att bjuda in till förändring. Efter tre år är det nu dags att runda av projektet där man genom kulturproduktioner och opinionsbildning i morgonsoffor, på klubbar och i debattartiklar mm varit med och ritat om kartan för hur vi ser på killar, män och sexuellt våld. Det är med stor glädje vi kan presentera att Svante Tidholm, Robert Petersen och Daniel Boyacioglu nu kommer tillbaka till Umeå Open. Med föreläsningen “arrangemang som opinionsbildning” berättar dem hur de gått tillväga under sina år med FATTA MAN och visar på vikten och kraften kreativa arrangemang av olika slag kan ha på vår samtid och framtid. Fatta Man kommer synas mer under festivalen, bland kommer poesi med Daniel Boyacioglu.