Funktionär

Funkis (6)

WE ARE UMEÅ OPEN

Umeå Open skapas ideellt av ett helgrymt Crew på knappt trettio personer, som är medlemmar i ideella kulturföreningen Humlan. De planerar och sliter i ungefär ett års tid för att de brinner för den här festivalen. Utan dessa ljuvliga eldsjälar skulle Umeå Open inte finnas till.

Under själva festivalen behövs dessutom ungefär 150 – 200 funktionärer, som hjälper till att genomföra festivalen. Det kan handla om att kontrollera festivalarmband, bygga kravallstaket, bära instrument, kolla legitimation, svara på besökarnas frågor, mm. Givetvis ser vi till att du får all information du behöver för att fixa det, viljan är viktigare är förkunskap! Kanske vill just du vara en del av detta härliga gäng?

För att bli funktionär gäller följande:

  • Att du är glad och ansvarfull
  • Att du är minst 18 år för arbetsuppgifter som utförs kvällstid
  • Att du är minst 15 år för arbetsuppgifter som utförs dagtid
  • Att du är drogfri och nykter under arbetspasset
  • Att du kontaktar funkis@umeaopen.se om du har frågor

Som funktionär får du:

  • En snitsig t-shirt
  • Mat eller smörgås den dag du arbetar
  • Tillträde till festivalen den tid du inte jobbar.
  • En plats i festivalhimlen

Så här anmäler du dig

Kika igenom de uppdrag som finns, och sök enbart uppdrag som du vill och kan genomföra. Vill du jobba flera pass, ange i fritextfälten att du är intresserad av att jobba fler pass än ett. Vissa av oss tycker ju att festival är bäst från insidan, när en kan göra high fives och nytta i glada vänners lag!

Klicka här för att komma till formuläret

 

Arbetsområden

Här nedan listas ett antal arbetsområden. Observera att om du är under 18 år (minst 15) kan vi bara erbjuda funktionärsplatser dagtid. Dagtidspassen är färre, och därför i första hand reserverade för personer under 18 som vill vara med.

Entrévärd

Jobbet som publikvärd är socialt eftersom du hinner träffa de som passerar entrén och välkomnar dem in i värmen. Det är entrén som mäter tempen på festivalen och peppen på besökarna och det är därför extra bra om du är en peppad person. Det är också i entrén som du kollar att besökarna bär rätt sorts festivalarmband.

Publikvärd

Du ska finnas till hands för festivalbesökarna och bevaka scener, passager och dörrar – ingen släpps förbi utan rätt behörighet!

 

Säkerhet

Du arbetar i scendiket, mellan publiken och scenen, och ser till att publiken mår bra trots värme, vätskebrist och högt tryck. Tunga lyft kan förekomma.

 

Stagehand

För dig som gillar teknik och att jobba på, bakom, intill, under och över scener. Utan stagehands har artisterna inte mycket till scen att ställa sig på.

 

Information

Här kommer du att få svara på besökares frågor, hålla ordning på journalister, checka in artister och funktionärer. Hit kommer de som är vilsna, letar toaletten eller har tappat bort en tröja. Det är viktigt att du trivs med att svara på frågor och att hjälpa andra.

 

Hump/etablering

Lyfta, bära, rulla, bygga dekor, hänga tunga grejor, oftast ljud och ljusprylar. Stora delar av detta arbete utförs innan och efter festivalen – vilket innebär att du hinner uppleva det mesta av musiken!

 

Efterfest

Är du en riktig festfixare? Då ska du hjälpa till med efterfesten! Vi behöver hjälp med förfix och etablering/städning, eller fungerar du bäst på natten och vill hjälpa till att hålla festen igång?

För minderåriga

Det kommer finnas lite olika fix & trix-arbeten på dagtid. Minsta ålder för att delta som funktionär är 15 år. Du behöver också lämna kontaktuppgifter till vårdnadshavare.