Fyra nya akter klara för festivalen

De har alla olika anslag och uttryck, med det gemensamt att de är drabbande och minnesvärda liveakter. I dag säger vi hej och välkomna till Steve Buscemi’s Dreamy Eyes, Holy Now, Amanda Lindberg och Spice Boys.

Med ett bandnamn som ständigt samlar nya wow-poäng, har Steve Buscemi’s Dreamy Eyes sett till att placera sig top of mind för att stanna där. Deras lekfulla atmosfäriska indie har flera fina bollar i luften: Siri Sjöbergs drabbande stämma, oemotståndliga melodislingor och synthar med en doft av 80-tal. I höstas firade de en slutsåld relesefest för sitt första släpp (en split-tolva tillsammans med Melby), och innan dess hade deras första singlar Desire och Call Out mött hyllningskören från musikmedia. När nya singeln Closer kom nu i februari var både svenska och internationella musikmedias blickar riktade mot dem, och det med rätta.

 

Holy Now låter uppriktiga från första anslaget till dess att den sista tonen ebbar ut. Deras popsväng är av klassiskt snitt med pådrivande bas, uppspelta trummor och tamburin. Över allt vibrerar den angelägna sången. Göteborgsbandets musik ekar av föregångare som Alvvays, Jesus And Mary Chain och Angel Olsen. Debut-EP:n kom 2016, betitlad Sorry I messed up. Nu i vår släpps en andra EP, och som första smakprov från den finns redan nu lysande spåret Dead End ute för lyssning.

 

Amanda Lindberg är utan tvekan ett av 2016 års finaste tillskott till Umeås musikscen. Det är långt i från alla som klarar att skapa och bära upp en atmosfär med bara sin röst och en elgitarr, men det är precis vad Amanda Lindberg gör. Vi som en gång sett henne live, har en tendens att hålla utkik efter nästa speltillfälle. Den reverbdoftande musiken på debut-EP:n Bloom är både skör och kraftfull på samma gång, och letar sig in under skinnet och kittlar gåshuden. Amanda Lindbergs debutalbum sägs igen visa vilken kreativ och nyfiken låtskrivare hon är, och väntas släppas senare under 2017.
Spice Boys gjorde debut 2016 med ”Spice city”, en psykotisk 6-låtars EP om att tappa förståndet i Umeå stad. Deras övertända garagerock körde över oss totalt med sin uppskruvad intensitet och sina distade gitarrer. Själva kallar de sin musik “fritidsgårdsrock inspirerat av kinabufféer och lagliga substanser”. Nu är debutalbumet Glade på ingång, som liksom tidigare EP:n kommer att släppas på PNKSLM Recordings.