FAQ

Var sker Umeå Open?
Umeå Open sprider ut sig över hela Umeå centrum. Festivalområdet sträcker sig från Umeå Folkets hus och ned till Väven. Det är gångavstånd mellan varje scen. Läs mer under rubriken “Scener”.

Infodisken hittar ni på Väven, vid Fika.

Var kan jag byta in min biljett mot festivalpass?
Din biljett byter du in mot festivalpass i vår infodisk på Väven, i Fika. Tänk på att vara beredd att visa legitimation och att du inte kan hämta ut pass åt någon annan. Passet måste sättas på armen av vår personal på plats.
Infodisken är öppen:
Fredag 11.00-02.00
Lördag 12.00-02.00

När släpps artister?
Banden släpps allt eftersom fram till festivalen. Håll utkik här på hemsidan eller i våra sociala medier:
Facebook: Umeå Open
Instagram: @umeaopen
Twitter: @umeaopen

Får jag återköpa min biljett om en artist ställer in?
Umeå Open är en festival och biljetten gäller för festivalupplevelsen som helhet, inte till enskilda akter. Om oturen skulle vara framme och en artist tvingas ställa in, är detta inte ett skäl för återköp.

Kan jag önska en artist?
Självklart! Vi älskar att få tips om musik och lyssnar gärna på dina åsikter. Önska en artist via våra sociala medier eller skicka iväg ett mail till info@umeaopen.se.

Vilka åldersgränser gäller på festivalen?
Festivalens åldersgräns är 18 år. Detta för att det förekommer alkoholförsäljning vid de allra flesta scenerna och för att det är svårt att avskilja serveringsområde från scenområde på ett tillfredställande sätt. Det finns en rabatterad ungdomsbiljett för besökare som är 13-17 år gamla, dessa biljetter ger endast tillträde till Vasakyrkan.

Vilka är festivalens ordinarie scener?
Festivalen har ett flertal ordinarie scener och ungefär lika många Open Venues över Umeå Centrum. Ordinarie scener är; Blackbox (Väven), Studion, Vasakyrkan, Orangeriet, Diskoteket och Balder.

Vilka är festivalens Open Venues?
Dagtid sprider vi festivalstämningen genom ett antal gratis konserter runt om i Umeås butiker och caféer. Här är det bara att dyka upp, inga biljetter krävs. Årets Open Venues är Gröna Älgen, Pipes of Scotland, Carlings (MVG), Burmans Musik och Röda Korset.

Vad får jag inte ta med mig in på respektive venue?
Det är givetvis otillåtet att ta med saker som kan skada andra människor, som knivar, skjutvapen, slagträn etc. Det är heller inte tillåtet med föremål som skymmer sikten för andra, som flaggor eller paraplyer (festivalens scener är dessutom inomhus, regnrisken är låg). Det är heller inte tillåtet att ta med egen mat, dryck eller alkohol.

Får jag fotografera inne på festivalen?
Det är inte tillåtet att filma på festivalen. Däremot är det helt okej att ta bilder med mobilkameran för privat bruk. Tar du bilder som ska publiceras, ska du ansöka om fotopass. Läs mer under rubriken Press.

Garderob?
Eftersom du troligen kommer att vilja studsa mellan olika scener, och snabbt kunna röra dig utan att behöva köa i garderoben har vi inget som helst krav på att du hänger in jackan. Villkoret för att du inte ska behöva hänga undan jackan är enkelt: stoppa jackan i en tygkasse. Tygkassen håller ordning på din jacka, samtidigt som den är överlägset enklast att snabbt visitera för vår entrépersonal. Tygkassar finns att köpa till självkostnadspris under festivalen. Vill du, finns också möjligheten att hänga in jackan på vissa av festivalens scener.

App?
Ladda ned Umeå Opens egna festivalapp! Där hittar du senaste info och du kan göra ditt personliga spelschema. Appen släpps för både android och IOS inom kort.

Borttappade föremål?
Borttappade föremål hämtas och lämnas i festivalens infodisk, den finner du i Vävens foaje. Efter festivalen ber vi dig i första hand kontakta respektive spelställe.

Hur tar jag mig till Umeå?
Till Umeå tar du dig enklast med buss, tåg, flyg, eller till fots.

Var kan jag bo under festivalen?
Umeå Open har inte någon festivalcamping. Därför hänvisar vi till Umeås hotell och vandrarhem. Andra tips kan vara att kolla in airbnb eller med kompisen om hens soffa är ledig. Vi rekommenderar att boka boende i god tid.