Joy och Death Team till Umeå Open

Två hyllade akter klara för årets festival! En grammisnominerad rappare och en duo som liknar ingen annan är de senaste tillskotten till Umeå Opens line-up.

 

Joy är definitionen av ett stjärnskott. På bara några år har hon etablerat sig som en av vår tids viktigaste och mest kompromisslösa rappare, och därtill öst ur sig fantastisk musik. Från starten med ”Kattliv” till ”Glädjeflickan” och 2016 års Grammisnominerade EP ”Inte God Men Gud” har Joy redan satt sitt avtryck i den svenska musikhistorien. Precis som hon själv skanderade i ”Där dit vinden kommer” – Joy är något som ingen annan är.

Death Team består av Mayka Edd och Johen Rafael Tilli. De brukar själva beskriva sin musik som en blandning mellan Fatboy Slim och Spice Girls. Under senaste året har de gjort succé både live och på radio med singlarna ”Dolphin Style” och ”Gold”. Amerikanska Spin Magazine utsåg ”Fucking Bitches in The Hood” till 2015 års 9e bästa låt, och de är nu aktuella med nya singeln “Work”. Efter att ha turnerat i bland annat Asien förra året så gör de i vår avstamp på Umeå Open Festival 2017.