Lilla Namo och Ayla Shatz ansluter sig till festivalen

Attityd, lekfullhet och 100% närvaro. I dag kan vi presentera två nya namn till Umeå Open, som båda bidrar med kompromisslöst gung: Lilla Namo och Ayla Shatz.


Lilla Namo slog igenom med kaxiga genusflippen Haffa Guzz, som blev en omedelbar succé och såg till att Lilla Namo var namnet på allas läppar. Sedan urtunga Höj volymen, debut-EP:n Tuggare utan gränser, hyllningarna, utmärkelserna. Hon har och arbetat med artister som Petter, Mack Beats, Rosh, Linnea Henriksson, Timbuktu och Ison & Fille. Ett gediget bagage med respekt, med andra ord. I vinter kom singeln Förlåt där hon återuppfinner sig själv. Hon tar flera steg närmre sången, och visar upp ett både förnyat och mognare sound. Uttrycket har utvecklats, men kärnan är kvar i hennes konstnärsskap – samma kompromisslösa lekfullhet.

Ayla Shatz är en favorit som vi i Umeå fått uppleva på scen, men tidigare lite i bakgrunden  – hon bland annat turnérat och backat Cleo, tillsammans med Broke ‘n’ Tipsy och Broder John och Friman. Flera har hört av sig och önskat henne som soloartist, och nu får vi chansen att ställa henne mitt i rampljuset där hon hör hemma! Stilen är inspirerad av soul, reggae och melodisk hiphop med influenser från olika delar av världen, och hon levererar alltid 100% kärlek och närvaro. Med det självbetitlade debutalbumet i ryggen, och en ny platta på gång, kommer hon till Umeå Open med sin do-it-yourself-attityd och karaktäristiska stämma. Med sig har hon den rutinerade scratch-dj’n Eka Scratch.