Nemis

Sedan 2010 har Nemisscenen varit en viktig del av Umeå Open för att lyfta osignade talanger som förtjänar att bli upptäckta av en större publik.


Nemis står för New Music in Sweden och är en del av Studiefrämjandets nationella satsning på att ge oetablerade band och artister speltillfällen. Nemis finns på några fasta spelställen i Sverige och gör nedslag på ett antal festivaler runt om i Sverige. En av dem är Umeå Open, där Nemis nu tar plats för åttonde året i rad.
Under de här åren har publiken fått uppleva riktigt grymma konserter av band de inte visste var deras nya favoriter. Ibland har det varit löjligt trångt framför scenen! Och inte undra på det – grymma artister som Winhill/Losehill, Cleo, Syket, Makthaverskan och Håll det Äkta har alla nån gång stått på Umeå Opens Nemisscen.

 

Nu öppnar vi anmälan till årets upplaga av Nemis på Umeå Open. För att få spela på Nemisscenen får artisten inte vara signad till ett majorbolag/större independent bolag eller vara knutet till större bokningsbolag. Alla genrer är hjärtligt välkomna, och sista anmälningsdatum är den 30 januari 2017.

Ansökan till årets nemis är stängd.