Pascal, Mi von Ahn, Eterkropp och Katthem till Umeå Open

Med fyra nya tillskott börjar Umeå Opens line-up bli klar. Idag presenterar vi Pascal, Mi von Ahn, Eterkropp och Katthem till årets festival.

Pascal har med sin patenterade garagerock kompromisslöst försett Sverige med musik som sent skall glömmas, och 2016 kom de äntligen tillbaka efter en fem års lång paus. Vi är glada att välkomna dem tillbaka till musikscenen och till Umeå Open 2017.

 

Mi von Ahn är en artist från Umeå som skriver norrländsk vemodig pop på engelska. Den traditionella singer-songwriter-genren möter en modern drömsk eskapism, med Mis träffsäkra melankoliska musik som genomsyras av hennes förkärlek till vidderna i norr.

 

Fyra individer med rötterna i landets nordligare delar utgör bandet som kallas Eterkropp. Tillsammans skapar de musik som är både monoton och utforskande, lika mycket samtida punk och indie som dåtida progg. Depprock om hoppet att livet ska bli bättre, trots vetskapen om det motsatta.
Från Göteborg kommer KATTHEM som bildades år 2014 utifrån mottot ”Det är lugnt, det är punk”. KATTHEM är punkens attityd och budskap i en trallvänlig, men fortfarande rå, skrud, som ofta berör svåra ämnen. Det finns ingen frontfigur bandet; alla sjunger, skriver låtar och byter instrument med varandra vilket bidrar till en fantastisk liveupplevelse.