Välkommen på Killmiddag

Umeå Open, Fatta Man och Gotthards krog bjuder in till samtal om manlighet och hur vi kan hjälpas åt att bredda mansnormen för en förändring för samtycke i praktik och lagstiftning och en manlighet utan sexualiserat våld.
Under de senaste somrarna har det rapporterats flitigt om sexuella ofredanden på våra svenska festivaler. Något som också är ett stort problem i övriga samhället, på klubben, i skolan eller på stan. Detta är inget nytt problem, ofredanden och övergrepp har tyvärr skett i alla tider. De senaste åren har problemen belysts i samhällsdebatten och de som utsätts har vågat anmäla brotten i allt högre grad. Problemet ligger alltså inte i att det sker på festivaler eller att det är något nytt utan i 97% fallen finns det en gemensam nämnare, det är män som utför brotten. Därför är det viktigt att män diskuterar dessa frågor med varandra, varför blir det så här? Men också hur ser vi män på varandra? Och vad är det som gör att bilden av hur killar och män ska vara repriseras om och om igen?


Under Umeå Open bjuder vi tillsammans med FATTA MAN och restaurang Gotthards in till #Killmiddagar under fredagen och lördagen på festivalen. Som festivalbesökare har du möjligheten att anmäla dig och ha chansen att få en gratis middag tillsammans med Robert och Svante från FATTA MAN, tillsammans med artisterna Zacke och Gonza-Ra på fredag den 31 mars, eller tillsammans med Dennis Lyxzén på lördag 1 april. Tillsammans under middagen diskuterar ni manlighet utifrån ett personligt perspektiv, lyfter egna erfarenheter och drömmar inför framtiden. Ta chansen att få vara med och delta i ett roligt, allvarligt och gott samtal som uppladdning på din festivalkväll! Fyll i anmälan nedan, så ses vi på festival. Vid många anmälningar lottar vi ut platserna.


Ps. Det är hos män dessa problem ligger och det är därför män som bör samtala kring detta.


Anmäl dig här: https://podio.com/webforms/18179180/1221605