Venues

Umeå Open är festival i hela centrala Umeå. Vi tar över stan, helt enkelt. Med ett flertal ordinarie scener, och ungefär lika många så kallade Open Venues (gratisscener) i stans butiker och caféer fullkomligt kokar Umeå av musik under de två festivaldagarna. Vi törs nog påstå att Umeå Open är det roligaste sättet att upptäcka Umeå på, under den helg på året när hela centrala Umeå visar sig från sin bästa sida. Här är våra scener under årets festival:

–> KARTA <–

Väven
Festivalens nav stavas Väven. Förutom riktigt feta konserter inne på Blackbox så är det även här du handlar av artisternas läckra merch och hänger i vår sprillans nya festivalbar. Till skillnad från tidigare år är det ingen scen i foajén, här blir det istället DJs och riktigt gött barhäng med där du kan ladda upp inför nästa spelning. Funderar du på nåt? Då finns infodisken nära till hands för att guida dig i festivaldjungeln.

Diskoteket (NY!)
Umeå Opens högsta rave-faktor finns i Diskoteket. Bara några meter från entrén till Väven hittar vi grymma DJs och elektroniska akter med din bästa dansupplevelse som sitt främsta mål. Ta ett djupdyk och förlora dig själv i ett elektroniskt hav på festivalens untz-igaste dansgolv.

Balder (NY!)
Med punk och rock i fokus är det på Balder som de ösigaste och hårdaste spelningarna på festivalen äger rum. Här hittar du både en tajt scen och gott om plats att smyga undan och svalka dig med en läskande dryck mellan spelningarna.

Studion
I Studion bjuds det på allt från rock och pop till hiphop och r&b. Nytt för i år är att vi öppnat upp mellan scenområdet och baren så att du inte ska missa allt för mycket av spelningarna om du blir torr i strupen. Här blir det feta spelningar av klubbkaraktär från första till sista tonen.

Vasakyrkan
Vasakyrkan har med sin rymliga men ändå intima atmosfär blivit en riktig Umeå Open-klassiker. Hit går man för att frälsas av den bästa popen och rocken som indiescenen har att erbjuda, men också mer utsvävande och stämningsfulla spelningar. Vasakyrkan är öppen även för dig som är under 18 år.

Orangeriet
Umeås egna medelshavsoas heter Orangeriet. Mitt bland växter, boulebanor och pingisbord tar Umeå Open tillsammans med Studiefrämjandet plats och visar upp morgondagens största stjärnor. Boule + bar + festival = sant.

 

Bra att veta:
– Alla venues förutom Vasakyrkan har en egen bar med alkoholförsäljning. Detta betyder att 18 års åldersgräns gäller på dessa platser.
– Bemannad garderob finns på Studion, på övriga venues finns obemannad. För att snabbt kunna glida mellan spelningarna rekommenderar vi dock att ni förvarar era jackor i en tygkasse.
– Det är givetvis ej tillåtet att ta med saker som kan skada andra människor, som knivar, skjutvapen, slagträn etc. Det är heller inte tillåtet med föremål som skymmer sikten för andra, som flaggor eller paraplyer. Egen mat, dryck eller alkohol får inte heller tas med in på festivalen.
– För att ta sig in på festivalen måste du byta din biljett mot ett festivalarmband. Gör detta i god tid innan festivalens start för att undvika kö. Detta gör du i infodisken i ingången till Väven som vetter mot älven.

 

Tillgänglighet
Umeå Open är ingenting utan sina besökare! Därför är det viktigt för oss att alla som vill kan besöka vår festival. Vi arbetar för att göra Umeå Open så tillgängligt som vi kan.

Alla scener har olika förutsättningar, men det finns hiss och ramp där det behövs. Vår entrépersonal känner till omständigheterna för respektive venue. När du anländer kan de visa vars hiss finns, ledsaga dig eller göra annat som du behöver hjälp med.

Under festivalen är du välkommen att vända dig till Informationsdisken som ligger i Fika! på Väven, så hoppas vi att vi kan besvara dina frågor.

I de butiker, barer m.m. som utgör Open Venue har vi tyvärr inte samma möjlighet att påverka tillgängligheten. På vissa av spelningarna som äger rum dagtid är det alltså begränsad åtkomst. Vänligen vänd dig till respektive lokal – Burmans musik, Carlings (MVG), Gröna Älgen, Pipes of Scotland eller Röda Korset – för information om vad som gäller där.