Venues

KARTA2017_v03-01_2

Årets festivalkarta går även att importera in direkt i Google Maps genom att klicka här, eller gå in på smarturl.it/UOpenMap17

Ordinarie scener

Idun

Umeå Folkets Hus största konsertlokal är Idun. Det är i Idun som en av våra headlines öppnar varje festivalkväll. Du tar dig till Idun via Folkets Hus huvudingång (aka Snurran). Viktigt att veta är att huvudingången stänger senare under kvällen. Se därför till att hämta ut din jacka ur garderoben innan dess.

Studion

I Folkets Hus finns även Studion. Ingången till Studion hittar ni längs den lilla gränden till vänster om Folkets Hus-snurran. Studion har ett avgränsat alkoholområde, så alla kommer in här.

Äpplet

Äpplet är vår tredje lokal i Folkets hus och har länge varit en scen under Umeå Open. Det som är nytt för i år är att scenen endast har öppet på lördagskvällen. Du hittar ingången till Äpplet höger om den stora Folkets hus-snurran. Ingången ligger på hörnet mellan Vasagatan och Skolgatan, vid Vasaplan. I Äpplet finns ett avgränsat område med alkoholservering, så alla oavsett ålder kommer in här.

Orangeriet

Orangeriet är den nya boulebaren som öppnat i stan. Du hittar Orangeriet på Kungsgatan 71, nära Stadium. Det finns alkoholservering och inget avgränsat område, så det är 18-årsgräns som gäller här.

Väven Öppna

Det stora, vita huset strax intill älven – det är Väven! Nere på Väven finns två scener, både Väven Blackbox och Väven Öppna. Ingången till Väven Öppna är den som ligger längs Västra Strandgatan. Via denna ingång tar du dig även vidare till Väven Blackbox.

Väven Blackbox

Väven Blackbox har ett alkoholområde där 18 års åldergräns gäller. De som är under 18 hänvisas till Vävens Blackbox balkong, (där man har den bästa utsikten över scenen!). Här finns det en obemannad garderob. Samma garderob gäller för både Blackbox och Öppna.

Hundra

Hundra är den nya klubben som ligger i museet Guitars lokaler. Du hittar Hundra på Vasagatan, alldeles vid Norrlandsoperan. Det finns alkoholservering och det är 18-årsgräns som gäller. Observera även att så fort den sista akten på fredag spelat klart kan du inte längre gå in på Hundra med bara ditt festivalpass, utan då är Hundra en vanlig klubb där det kostar att gå in. Du kan fortfarande stanna kvar i lokalen men går du därifrån måste du betala för att gå in igen. Klubb Hundra är bara öppet för Umeå Open-besökare på torsdagen och fredagen.

Vasakyrkan

Vasakyrkan ligger på hörnet mellan Skolgatan och Vasagatan, precis vid Vasaplan. Vasakyrkan har ingen alkoholservering, men säljer vegetariskt och veganskt fika! En obemannad garderob finns för den som vill hänga in sin jacka.

Umeå Open Venue

Under dagtid finns fyller vi butiker och andra lokaler inne i stan med livemusik – gratis och öppet för alla. Sväng förbi!

Burmans Musik

Burmans musik hittar du på Kungsgatan 56, bredvid Åhléns.

Carlings MVG

Carlings är en klädaffär som ligger i MVG-gallerian, precis vid ingången från Kungsgatan.

Pipes of Scotland

Du hittar puben Pipes of Scotland på Västra norrlandsgatan 17.

Röda korset

Röda korset Umeå finns på Rådhusesplanaden 10-12.

 

Vid frågor, kontakta info@umeaopen.se