Venues

Ordinarie scener

Idun

Umeå Folkets Hus största konsertlokal är Idun. Det är i Idun som en av våra headlines öppnar varje festivalkväll. Du tar dig till Idun via Folkets Hus huvudingång (aka Snurran). Viktigt att veta är att huvudingången stänger senare under kvällen. Se därför till att hämta ut din jacka ur garderoben innan dess.

Studion

I Folkets Hus finns även Studion. Ingången till Studion hittar ni längs den lilla gränden till vänster om Folkets Hus-snurran. Studion har inte ett avgränsat alkoholområde, vilket innebär att 18 års åldergräns gäller.

Väven Öppna

Det stora, vita huset strax intill älven – det är Väven! Nere på Väven finns två scener, både Väven Blackbox och Väven Öppna. Ingången till Väven Öppna är den som ligger längs Västra Strandgatan. Via denna ingång tar du dig även vidare till Väven Blackbox.

 

Väven Blackbox

Väven Blackbox har ett alkoholområde där 18 års åldergräns gäller. De som är under 18 hänvisas till Vävens Blackbox balkong, (där man har den bästa utsikten över scenen!). Här finns det både bemannad och obemannad garderob. Samma garderober gäller för både Blackbox och Öppna.

Vasakyrkan

Vasakyrkan ligger på hörnet mellan Skolgatan och Vasagatan, precis vid Vasaplan. Vasakyrkan har ingen alkoholservering. En obemannad garderob finns för den som vill hänga in sin jacka.

 

Fler venues kan tillkomma. Vi ber er hålla utkik här på hemsidan och i våra sociala medier för eventuella tillägg av venues.
Vid frågor, kontakta info@umeaopen.se